הכל על רישום פטנטים בהייטק
לא כל דבר אפשר לרשום כפטנט. על מנת שמשהו יוכר כפטנט הוא צריך להיות מוכח כמשהו חדשני, פיתוח טכנולוגי או מעשי שאינם מובנים מאליהם. אחד הענפים שבו לרישום פטנטים יש משמעות יקרה מפז הינו ענף ההייטק. נסביר על כל מה שחשוב לדעת על מהו רישום פטנטים במגזר הכל כך דינאמי ומתקדם.
אילו שלבים עיקריים צריך לעבור פטנט בהייטק
רישום של פטנט בהייטק מתחיל עם רעיון גולמי. בשלב שבו מתחיל הרעיון לבוש צורה, סקיצות, פירוט טכני וכדומה, כבר כדאי לבדוק שאכן הרעיון עומד בתנאים לרישום כשיר של המצאה (או אמצאה). חשוב לערוך חיפוש מקיף ולראות שפטנטים כאלה לא נרשמו ולא נבדקים ברגע זה, על ידי גורמים אחרים שהקדימו אותנו. את כתיבת הפטנט יש לבצע כנדרש, בלווי גורם מקצועי.
לתיאום פגישה עם עורכי פטנטים >>>
פטנטים בהייטק רושמים בחו"ל
רישום פטנט זה עניין מורכב, סבוך הדורש ידע רב ובקיאות בתהליכים לא רק בארץ אל גם בעולם. פטנטים בהייטק כמעט תמיד יירשמו במדינות שונות בעולם. למעשה, רישום הפטנט בישראל, אפילו אם הוא חשוב, הוא לעיתים נלווה לרישום המשמעותי במדינות שונות ובראשן ארה"ב.
מי מסייע ברישום פטנטים בהייטק בארץ ובחו"ל
משרדי פטנטים, עורכי פטנטים ולרוב גם עורכי דין המתמצאים בגנה על זכויות מסחר וזכויות קניין רוחני הם המטפלים ברישום פטנטים בהייטק, הן בארץ והן בחו"ל.
גיוס משקיעים ורישום פטנט
כל בעל רעיון מבריק בדרך כלל יצטרך לגייס משקיעים. הרבה יותר קל לגייס הון משמעותית הנדרש לפיתוח לאחר שישנו פטנט רשום. במקרים מסוימים, אפילו בקשה לרישום פטנט יכולה להיות הערך המוסף שיאפשר לשכנע משקיעים רציניים או קרנות הון סיכון להאמין בסטארט אפ. משקיעים וקרנות הון סיכון, לא פחות מממציאים או יזמים, אוהבים להגן על השקעתם באמצעות סימני מסחר ופטנטים.