החשיבות של טיימינג בסטארטאפים
ישנן קלישאות מסוימות אשר מלוות אותנו כל החיים באופנים שונים, ואף על פי שהן קלישאות הרי שהן גם אמיתיות ואנחנו נאלצים להתמודד ולחיות איתן או על פיהן. למשל, הקלישאה שאומרת שאלוהים נמצא בפרטים הקטנים או קלישאה אחרת אשר מלמדת אותנו שטיימינג הוא הכל בחיים.
אנחנו יודעים שזה נכון, מסיבות שונות ורבות, בין אם זה בחיים האישיים שלנו, בין אם זה בסיטואציות מסוימות ובין אם זה כשאנחנו מתעסקים בתחום מקצועי כזה או אחר. אחת הדוגמאות הטובות לכך הוא עולם הסטארטאפים. שם אנחנו יכולים לזהות שטיימינג הוא הכל בחיים, ואם נדע להתנהל איתו ומולו בצורה נכונה, אזי לא נפספס דברים חשובים מחד, ונצליח למצות את המקסימום מדרך ההתנהלות שלנו, מאידך.
במאמר זה נסביר על החשיבות של טיימינג ובפרט בעולם הסטארטאפים, ותובנה על טיימינג מניסיונו של ירון מוראדי, מייסד ומנכ"ל חברת הייטק, וכן נסביר בקצרה כיצד צריך לדעת לנצל את הטיימינג בצורה נכונה. או לפי ירון, "לתזמן את התזמון". צריך לומר, הרבה פעמים אנחנו נוטים לחשוב שטיימינג זה אומר לעשות את הדברים כמה שיותר מהר, בלי להמתין, אך כפי שנוכל לראות במאמר, זה לא מדויק. זה כל המהות של העניין, לדעת לזהות את הזמן הנכון לפעולה.
ירון מוראדי, יזם ומנכ"ל חברת סטארטאפ, אשר עבד בחברות סטארטאפ וכן בחברות הייטק גדולות, פרטיות וציבוריות, אומר שכמובן שיש המון סיבות להצלחה של חברה, חלקן דברים שהם הכרחיים כמו בניית צוות נכון, מוצר עם ערך ובידול וכולי אבל שאם צריך לבחור דבר אחד מכל הסיבות בחירתו היא טיימינג. התזמון של הגעת הרעיון שלך לעולם הוא חשוב מאין כמוהו.
עוד מידע בכתבה "ירון מוראדי: טיימינג, הדבר החשוב ביותר בסטארטאפ"
מה זה טיימינג?
טיימינג זו נקודת זמן בה אם אנחנו נפעל, נוכל למקסם בצורה אופטימאלית את התועלות שלנו. אנחנו יכולים לראות את זה באינספור מקרים בחיים, עבודה, זוגיות ובכל דבר אחר קטן. זה יכול להיות כשאנחנו יוצאים בזמן מהבית בשביל להגיע אל נקודה מסוימת בלי להיתקע בפקק, זה יכול לקרות לנו כשאנחנו מחפשים חנייה ויש לנו טיימינג טוב להגיע בדיוק כשהמקום מתפנה, וזה יכול לקרות כשאנחנו משקיעים כסף בדיוק כשהמוצר בירידה, ומצליחים לחסוך עלויות ולהרוויח.
הרבה אנשים נוטים לפרש טיימינג כמזל, זה לא בהכרח נכון. אומנם יש כאן אלמנט מסוים של מזל, אך אם מנהלים מערכת שיקולים נכונה ומתכננים נכון את התהליך, אזי שאפשר להגיע אל תוצאות איכותיות גם בלי להסתמך על גורם המזל.
על החשיבות של טיימינג בסטארטאפים וכיצד ננצל את זה נכון?
סטארטאפים, צריכים להתאים את עצמם לא פעם למערכות ושיקולי זמן על מנת לפעול בצורה נכונה ולנצל באופן אופטימאלי את היכולות שלהם, על מנת להפיק את התועלות המרביות.
למשל, אם הסטארטאפ מפתח מוצר מסוים אז הוא צריך לנצל את הזמן הנכון בשביל לצאת איתו לשוק, על מנת לא לצאת מוקדם מדי כשאין מספיק קהל יעד למוצר או שהמערכת איננה מוכנה לשם כך. דוגמא אחרת היא, פנייה למשקיעים. אם פונים בזמן לא נכון, כשהחברה לא מוכנה, אזי שעלולים להפסיד את ההזדמנות למצוא משקיעים שיהיו מוכנים להשקיע בחברה. זה יכול לפגוע גם ביכולת של החברה לגייס משקיעים בעתיד.
לעומת זאת, אם עובדים נכון, לא ממהרים מדי ולא "נרדמים" בתהליך העבודה, ויודעים לנצל את הטיימינג הנכון לכל פעולה. כך אפשר להפיק את התועלות הרלוונטיות לחברה. זה חייב להתבצע תחת מערכת שיקולים של עלות-תועלת, חייבים להבין את השוק ודרך התנהלותו, חייבים לדעת מה בדיוק החברה יכולה להפיק ומה לא. בצורה כזו, הרבה יותר קל לנצל את הטיימינג כיתרון, ולהפיק ממנו את התועלות הרלוונטיות להתפתחות החברה בצורה מדויקת.